vrijdag 1 april 2016

Weekend watching + kijktips week 02/04-08/04


Vorig weekend werd er weer gewatched dat de stukken er af vlogen... Dankzij het verlengde paasweekend kon ik mij 2 dagen (op zondag waren er de familiale paasverplichtingen) storten op dvd en onbekeken opnames van tv.

Wat werd er dan bekeken? Het tweede seizoen van Les revenants (bij ons op dvd uitgegeven onder de naam Rebound), de Franse succesreeks over mensen die na jaren dood te zijn, ineens weer op de drempel bij hun geliefden staan.

Als voorbereiding op het tweede seizoen, bekeek ik eerst nog de laatste twee afleveringen van het eerste, aangezien er tussen het maken van seizoen 1 en seizoen 2 zowat drie jaar zat en ik wel wat opfrissing kon gebruiken.

Vooral bij de kindacteurs viel op hoeveel ze gegroeid/veranderd waren in die paar jaar, zeker omdat het tweede seizoen zich zogezegd slechts 6 maanden na het eerste afspeelt. Victor, hoewel nog steeds de übercreep van de serie, vond ik serieus veranderd:

Van reeks 1 naar reeks 2...
Soit, ik heb er dus 10 afleveringen op zitten (2 van het eerste seizoen en alle 8 van het tweede seizoen) het afgelopen weekend en weet nog steeds niet echt waarover de reeks gaat. Maar dat geeft niet.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 02/04:
The Mighty (één 15.00u) - aangename jeugdfilm over het overwinnen van je mankementen...
Jurassic Park (2BE 18.20u) - fun voor de hele familie met deze meer dan 20 jaar oude dinofilm!

Divergent (VTM 20.25u) - eerste film van deze wannabee Hunger games-boekenreeks, net als de boeken het mindere zusje.
Silver linings playbook (Vitaya 20.40u) - Oscarslokop, maar ik vond er niet veel aan...
Oliver Twist (één 21.15u) - Polanski's versie van Oliver Twist, voor de hele familie.

Zondag 03/04:
Advocaat van de duivel (2BE 20.35u) - comedyshow met het kruim van Vlaamse en Nederlandse comedians.
Flikken Maastricht (één 21.20u) - achtste seizoen van deze Flikken rip-off, kijk ik niet naar.
From dusk till dawn (2BE 22.40u) - wie Netflix heeft, zag dit al. Reeks naar de film van Robert Rodriguez met scenario van Quentin Tarantino (de film, niet de reeks).

Maandag 04/04:
Lara Croft: tomb raider (2BE 20.35u) - ja, een film naar een videospelletje en ja, met Angelina Jolie. Maar het werkt wel.
Jani gaat... (Vier 20.35u) - hoe meer Jani op tv, hoe beter! Hier wordt hij elke week ondergedompeld in een wereld die mijlenver staat van de zijne. Eerste aflevering: Naar het leger.

Dinsdag 05/04:
Oud België (één 21.15u) - herhaling van de zesdelige reeks over het uitdovende revuetheater. Gaston Berghmans was er niet over te spreken...
How to get away with murder (één 23.20u) - na de valse start vorige week, nù het begin van het tweede seizoen op één.

Woensdag 06/04:
Komen eten (Vier 19.50u) - Marina Wally kookt in de ouderlijke keuken. Ongetwijfeld tenenkrullend.
Hollywood in 't echt (VTM 21.10u) - de broertjes Coppens trekken naar Hollywood op zoek naar het Amerika uit de films. Grappig en spannend waarschijnlijk.

Donderdag 07/04:
Echo 2016 (ARD 20.15u) - ze rijken nog eens prijzen uit in Duitsland! Deze keer binnen de internationale muziekscène. Nog een prijs voor Helene?

Alors on danse (één 20.35u) - Ish Ait Hamou presenteert een "hartverwarmend" dansprogramma. Niks voor mij, dansprogramma's en al zeker niet als ze hartverwarmend zijn...
G.I. Joe: the rise of Cobra (2BE 20.35u) - ja, dwaze actiefilm, maar ik vind hem leuk.

Vrijdag 08/04:
Terminator 3: rise of the machines (2BE 20.35u) - enkel te bekijken voor de volledigheid, indien jou dit niet interesseert: laten voorbijgaan.
Jack the giant slayer (Vier 20.35u) - jongerenfantasyfilm. Als je overweg kan met de overdreven CGI, best te pruimen.

Shame (Canvas 21.05) - Michael Fassbender heeft een seksverslaving, althans toch in deze film.

The illusionist (NPO3 21.40u) - goochelaars en gezichtsbedrog. Fijne film.
Three men and a little lady (Vijf 22.25u) - meer dan 25 jaar oud, maar ik krijg er nog steeds warme gevoelens bij. Komedie met inhoud.
How to lose friends and alienate people (2BE 22.35u) - komedie met Simon Pegg die moet leren dat een portie gatlekken in Hollywood nooit kwaad kan.
De rouille et d'os (NPO2 23.30u) - voor als je een Matthias Schoenaertsfix nodig hebt.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten