zaterdag 30 april 2016

Kijktips week 30/04-06/05


Vorige zondag pakte 2BE uit met het nieuwe 10de seizoen van The X-Files. Niemand zal verbaasd zijn als ik zeg dat ik klaar zat om de iconische serie uit mijn jeugd te herbeleven.

Jammer genoeg was die eerste aflevering (die ik al eerder online had gezien) niet direct het grote herkenningsfeest, meer nog, het was gewoon een saaie bedoening die niet meteen aanzette om verder te kijken...

Maar zoals bovenstaande poster zegt: I still want to believe en ik zal dus de komende 5 weken op zondag paraat zijn. Hopelijk wordt het niet allemaal zo'n bagger als de eerste aflevering...

Dan de kijktips voor de komende week:

Zaterdag 30/04:
Pacific Rim (Vier 20.30u) - Monsters uit de oceaan! In een mega-blockbuster! 'k Weet het toch niet ze...
Divergent (VTM 20.35u) - ik ben er vrij zeker van dat deze een aantal weken geleden ook al op het programma stond bij VTM, maar misschien werd het toen niet uitgezonden. Herkansing dus van deze Hungergames light.
Brokeback Mountain (één 21.20u) - nu zijne purperen "heiligheid" goed en wel opgefikt is, kunnen we eindelijk genieten van dit sobere liefdesdrama tussen cowboys, zoals het al vorige week had moeten zijn...

Death becomes her (VTM 00.00u) - één van die nogal doldwaze komedies uit de nineties: Meryl Streep en Goldie Hawn blijven na hun dood Bruce Willis lastigvallen.

Maandag 02/05:
The people v O.J. Simpson: American crime story (2BE 20.35u) - misdaadreeks die het hele proces rond O.J. Simpson fictionaliseert.
Jani gaat... (Vier 20.35u) - mama spelen. Je reinste nachtmerrie als je het mij vraagt: een week lang voor vier (kon het niet meer?) koters zorgen...

Dinsdag 03/05:
Married at first sight (Vitaya 20.35u) - wie na afloop van Blind getrouwd vorige week niet genoeg kan krijgen van dit format: Vitaya zendt het tweede seizoen van de Amerikaanse versie uit.
1992 (Canvas 22.45u) - Italiaanse politiek uit de jaren '90 en een serie daarover. Ik ga niet kijken, maar er zijn misschien liefhebbers... Elke weekdag een aflevering.

Woensdag 04/05:
Austenland (Vitaya 20.35u) - komedie over een Jane Austenfan die een reenactmenttripje boekt en daar allerlei vreemde vogels leert kennen. Nogal dwaze film.

Donderdag 05/05:
Amy (NPO3 21.20u) - veelgeprezen documentaire over de tragisch ten onder gegane Amy Winehouse.

Vrijdag 06/05:
A dangerous method (Canvas 21.05u) - Carl Jung en Sigmund Freud vechten om de aandacht van een psychiatrische patiënte.
Kill Bill vol. 2 (NPO3 22.10u) - na het eerste deel vorige week, kon het tweede niet achterblijven. Kijken!

While you were sleeping (Vijf 22.20u) - Sandra Bullock beweert de vriendin van een comapatiënt te zijn en wordt liefdevol in zijn familie opgenomen, tot hij ontwaakt... Lachen, gieren, brullen.
Pan's labyrinth (NPO2 23.40u) - sprookjesachtige thriller waarbij men leert dat de grootste monsters niet in sprookjes voorkomen, maar gewoon op onze aardbol rondlopen...

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten