zondag 31 mei 2015

May favorites


Naast het opsommen van wat ze in een maand gelezen hebben, geven veel booktubers eveneens op het einde van de maand hun "favorites" mee, dingen die ze gezien hebben, waar ze naartoe geweest zijn, die ze gekocht hebben...

En daar ga ik mij dus ook eventjes aan wagen. Bij mij zullen de favorites vooral gaan over wat ik op tv (of andere kanalen) gezien heb, maar hier en daar zou er wel eens iets anders tussen kunnen glippen.


En dat iets anders laat ik al meteen aan bod komen: vorige maand kocht ik een beeldje van wat nu mijn favoriete Disneyprinses geworden is, Elsa uit Frozen. Ze heeft een mooi plekje in mijn boekenkast gekregen en staat daar nu koninklijk te wezen.


Ik wou eerst de Funko pop-versie van Elsa kopen, maar bovenstaande was gewoon véél mooier.

De Funko pops die ik wél kocht, komen uit twee van mijn favoriete jaren '90-series:


Links Locutus of Borg uit Star Trek: the Next Generation - de "gepimpte" versie van Captain Picard - en rechts één van de Gentlemen die Sunnydale bezoeken in "Hush", de aller-, allerbeste aflevering van Buffy the Vampire Slayer ooit.

Ook op televisioneel vlak viel er in mei het één en ander te beleven:

Outlander ging op één zijn midseasonfinale in na acht afleveringen.


Waarom ze niet simpelweg doorgingen met uitzenden is mij een raadsel want het tweede deel van het eerste seizoen is begin april in Amerika op de buis gekomen, dus ze konden de "nieuwe" afleveringen gewoon laten aansluiten op die eerste acht...

Soit, nooit gedacht dat ik deze serie leuk ging vinden, maar het fish out of water gevoel van een vrouw uit de jaren '40 die 200 jaar teruggeworpen wordt in de tijd, kon mij wel bekoren. Hopelijk wacht één niet te lang met het uitzenden van de rest van het seizoen...

Het derde seizoen van Orphan Black is begonnen! Eigenlijk startte dit al in april, maar het was op het einde, dus dit mag er nog bij in dit blogbericht.


En dankzij Netflix kan ik elke zondagmorgen genieten van de nieuwe aflevering die op zaterdagavond in Amerika werd uitgezonden, gedaan met illegaal kijken via internet...

Wie deze serie nog niet kent, zit ofwel onder een steen, ofwel keek die niet naar OP12 in den tijd, want daar werden de eerste twee seizoenen al uitgezonden in België.

Waarover gaat het? In het kort: over klonen en in het lang: over Sarah Manning en haar "zusters" die ontdekken dat ze klonen zijn (stuk voor stuk magistraal neergezet door Tatiana Maslany) en het moeten opnemen tegen het Dyad Institute en al de anderen die hen op de hielen zitten... Spannend, grappig bij momenten en meeslepend, zo heb ik mijn series graag.

Sundance Channel zond de allerlaatste aflevering van Utopia uit, een Britse serieus van de pot gerukte serie.


Utopia is wel een heel aparte kijkervaring: kleuren spatten van het scherm, liefst nog in neon, zelfs gras doet bijna pijn aan de ogen door de filter die gebruikt wordt. Daarnaast is het ook een ongelooflijk gewelddadige serie, er wordt gemoord en gefolterd dat het een lieve lust is, allemaal om die ene vraag op te lossen: "Where is Jessica Hyde?"

De serie telt slechts 2 seizoenen met in totaal 12 afleveringen, lang doe je er dus niet over om ze uit te kijken. Seizoen 1 is trouwens beschikbaar op Netflix.

Vorige maandag startte op 2BE de serie Crisis, met in één van de hoofdrollen Gillian Anderson (yay!)


Een buslading schoolkinderen wordt tijdens een uitstapje ontvoerd, deze kinderen zijn echter niet de eerste de besten, of toch niet hun ouders, want die hebben allemaal belangrijke en gewichtige jobs en het ziet er naar uit dat de ouders de reden zijn waarom de kinderen werden gekidnapt.
Gillian Anderson speelt één van de ouders en de FBI-agente die met het onderzoek belast is, blijkt haar zus te zijn waar ze al jaren geen contact meer mee heeft...

De eerste aflevering was in elk geval zeer spannend en deed verlangen naar meer. Alleen jammer dat beslist werd om niet door te doen na het eerste seizoen, het zal dus bij 13 afleveringen blijven.

Hiermee sluit het luikje entertainment van dit blogbericht af, maar eerst moet ik nog het concert van Helene Fischer in de Ethias Arena in Hasselt op 28 mei vernoemen, een degelijk Duits feestje met één van de meest getalenteerde performers van deze tijd, de uitgebreide bespreking van het concert vind je in een vorig blogbericht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten