zaterdag 12 juli 2014

De oogst na een dagje Aachen


11 juli... De Vlaamse feestdag...
Ik moest niet werken, dus kon niet snel genoeg het land uit zijn richting Aachen voor een dagje shoppen.

"Waarom winkelen in Aachen?" zou je nu denken. Wel, omdat het daar ook solden zijn en bv. kledij er sowieso altijd goedkoper is dan in België (zeker de Duitse merken).
Ik had al op voorhand uitgestippeld welke winkels ik zeker wou aandoen (Mayersche!!!) en wat ik er wou kopen, maar ik ben toch nog een paar Läden tegengekomen waarvan ik niet wist dat ze die daar ook hadden.

Foto van mijn Duitse buit:


Eerst en vooral: ja, de deze is zot van strepen, ik weet niet hoeveel gestreepte t-shirts en kousen ik ondertussen heb, maar het moet zeker de helft (van kousen bijna 80%) van mijn kleding zijn. Ik weet niet waarom, maar strepen hebben gewoon iets....
Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik 5 paar gestreepte kousen gekocht heb (waaronder 3 paar van het merk Falke, kousen van topkwaliteit), de niet-gestreepte moet je er jammer genoeg gewoon bijnemen als ze per 2 paar verpakt zitten.

Kledij kocht ik bij Galeria (is eigenlijk krak het zelfde als onze Galeria Inno, maar daar kom ik dus écht nooit), waarvan ik eerst niet wist dat ze er ook een hadden in Aachen. Vorige keer (en ook nu) bezocht ik daar de Lust for life, een gelijkaardige winkel, die ook tot de Duitse Galeriafamilie behoort.
Toffe merken daar zijn Brax en Cecil. Ze dragen misschien de stempel van wat oubollig te zijn, maar ik vind er toch steeds iets naar mijn zin. Je kan in Duitsland ook winkels van beide merken vinden, maar ik heb er - tot nu toe - nog geen in Aachen gezien.

Wat ook leuk is in Duitsland: parfumwinkels verkopen tijdens de solden 30 ml-flesjes van bekende merken aan dumpingprijzen (ttz aan 19.95€ of 19.99€ het stuk), waardoor 2 flesjes van 30 ml aanschaffen goedkoper wordt dan de ook aangeboden fles van 50 ml. Met die 2 flesjes Noa kan ik weer een jaar voort.
En als je bij Müller gaat shoppen, kan je niet alleen parfum kopen, maar ook huishoudproducten, gerief voor huisdieren én ze hebben er een mega-snoepafdeling, waar ik mij een ladinkje Ritter-Sport aangeschaft heb (ja, ze verkopen die chocolade hier ook, maar niet de soorten die ík superlekker vind, nl. die met vruchten- of yoghurtvulling).

Het langst hing ik rond bij Mayersche, een gigantische boekenwinkel (4 verdiepingen in Aachen, die in Köln heeft er zelfs nog meer) waar ik me steeds moet inhouden om niet heel de winkel leeg te kopen.
Zoals elk jaar kocht ik er de nieuwe Literarische Katzenkalender, die dus vanaf 1 januari mijn keuken mag opvrolijken. Ziehier het pareltje dat deze week te lezen viel:


Voorts kocht ik er 2 delen van een (voor mij) nieuwe mangareeks: Sprite.
Aangezien ze het niet rendabel meer vinden om manga in het Nederlands te vertalen, moet ik mijn heil zoeken in het Duits (er is natuurlijk nog véél meer op de Franstalige markt te vinden, maar no way zenne).
Ik ben eens benieuwd, het zou een horrorstory moeten zijn...

En last but not least is een bezoekje aan de Mediamarkt (én de Saturn, nog een ontdekking gisteren) zeker een must als ik in Duitsland ben...
Waarom? Omdat ze daar cd's en dvd's verkopen die je hier in de Mediamarkt/Saturn niet vindt: van Duitse NIET-Schlager artiesten en Duitse films of series die nooit tot hier geraken. Andreas Bourani is zo een artiest, hij maakt Duitse popmuziek, heeft een prachtige stem en ziet er ook nog goed uit, zijn nieuwe cd "Hey" stond dus zeker op mijn verlanglijstje.

Zijn nieuwste single:

En als laatste heb ik ook de dvd van het 3e seizoen van Lost Girl gekocht, een Canadese bovennatuurlijke reeks, die hier langs geen kanten bekend is, maar waar ik al de 2 vorige seizoenen van in mijn bezit heb. Leuk weetje bij deze dvd: er staat zowaar Nederlandse ondertiteling op, hoewel ik niet goed begrijp waarom. Een release van Lost Girl in onze contreien staat helemaal niet op het programma, maar ik kan er maar mijn voordeel mee doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten