dinsdag 2 maart 2010

Chocolaaaaaaaade!

Ofte een vergelijkende studie van chocolademuseums.

Zondag bevond ik mij namelijk in Choco Story, het Brugse chocolademuseum, en eerlijk gezegd, mijn 6 euro had ik beter aan een stuk chocolade in een pralinewinkel uitgegeven...


Op zich is het museum best wel leerrijk en geeft het de geschiedenis en oorsprong van chocolade goed weer, maar mensen wat is het saai!!!

Vooral als je - zoals ik al 2 keer - het Schokoladenmuseum in Keulen bezocht hebt, want daar wordt het chocoladegebeuren pas ten volle beleefd.



Het begint al bij het uitzicht van het museum: in Keulen ligt het op een eilandje in de Rijn en ziet het gebouw er een beetje uit als een schip dat aangemeerd ligt. Wanneer je binnenkomt heb je een ruime inkomhal waar heel wat te doen is: ticketverkoop, een café met terras en uitzicht op de Rijn en een nogal grote giftshop met allerlei Lindt-producten.
In Brugge daarentegen kom je via een smalle ingang een oud herenhuis binnen, daar is een kleine ruimte waar de tickets verkocht worden en ook een miniwinkeltje met allerlei chocolade(neven)producten - ok, daar kunnen ze weinig aan doen, Brugge heeft nu eenmaal veel oude en niet zo ruime huizen.

Maar dan...
Heel het Schokoladenmuseum is zo goed als interactief en er komen altijd nieuwe displays bij, je kan videospelletjes spelen, aan dingen draaien, ze verschuiven, lichtjes gaan branden en overal word je door het aapje Elli aangezet om mee te ruiken, te spelen en te ontdekken.



In Brugge krijg je grote partijen tekst te lezen waartussen toonkasten staan met wat begeleidend materiaal. Ze hebben trouwens ook aan de kindjes gedacht, want een cacaoboon - die er meer uitziet als een bruine tand en de ene keer Chocolala en de andere keer Choclala heet - geeft hier en daar kort weer wat in het lang en breed op de grotemensenplakkaten staat.



Leerrijk? Zeker, als je al die tekst wil gaan lezen. Interactief? Nougabollen, er is echt nog heel wat werk aan de winkel...

Fazit: hou in Brugge je 6 euro in je zak en ga er ergens een warme choco mee drinken, ben je in Keulen, bezoek dan zeker het Schokoladenmuseum! (en nee, ik heb er geen aandelen in...)

1 opmerking:

  1. beter niet naar toe gaan als je een trieste film gezien hebt zeker?

    BeantwoordenVerwijderen