zondag 20 maart 2016

Kijktips week 19/03-25/03


Yup, een dagje te laat, ik weet het...

Maar ziek en uitgeteld in de zetel liggen is ook niet echt aangenaam te noemen.

Ik ben al lang blij dat ik de quiz afgezegd heb waarvoor ik mij op zaterdagavond had ingeschreven om wat op mijn gemak bij te komen in de zetel thuis. En het heeft deugd gedaan want vandaag voel ik mij weer onder de levenden. 100% is het nog niet echt, maar het komt in de buurt...

Met een dagje vertraging komen hier dan de kijktips voor deze week:

Zondag 20/03:
Stand by me (Vier 14.15u) - verfilming van de Stephen King novelle The body. Vier jongetjes en hun zoektocht naar een verdwenen leeftijdsgenoot: coming of age op zijn best!

The art of Scandinavia (Canvas 21.25u) - het moet niet altijd Italiaanse renaissance zijn, in het hoge noorden konden ze ook wat van kunst. In drie delen.
American Horror Story. Asylum (2BE 23.45u) - herhaling van het 2de seizoen van AHS, nog steeds mijn favoriet tot nu toe (nee, Hotel nog niet gezien).

Donderdag 24/03:
Enchanted (Vijf 20.35u) - live-action Disneyprent met een heerlijke Amy Adams als "echte" prinses Giselle en Patrick "McDreamy" Dempsey als haar New Yorkse prins.

The passion 2016 (NPO1 20.35u) - met Pasen in het vooruitzicht wordt in Nederland steeds een groots spektakel opgezet met honderden figuranten en acteurs die de passie van Jezus uitbeelden. Gewoon al het bekijken waard voor de spektakelwaarde!

Vrijdag 25/03:
Troy (Vier 20.35u) - al tot in den treure op tv geweest, deze film. Wie hem nu nog niet gezien heeft, zat in een gat onder de grond. Wel een leuke (verdraaide) geschiedenisles. En met Brad Pitt!
Dallas Buyers Club (Canvas 21.05u) - een tijdje geleden te zien op NPO, Oscaropslokker maar een thema dat mij niet direct interesseert: medicijnen voor AIDS en hoe er aan te geraken in de jaren '80.
10 things I hate about you (Vijf 22.20u) - vermangeling van Shakespeare's The taming of the shrew, toch leuke tienerfilm met een jonge Heath Ledger als eyecandy van dienst.
Her (NPO3 22.25u) - Joaquin Phoenix wordt verliefd op een computersysteem. Lijkt vreemd, maar de film werkt!

Men in black II (VTM 22.30u) - de eerste film was beter, maar deze is nog altijd mijlen vooruit op het gedrocht dat de derde film was...
The lunchbox (NPO2 23.30u) - wat de verwisseling van lunchboxen te weeg kan brengen, mierezoet liefdesverhaal. Voor de liefhebbers.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten