zondag 8 augustus 2010

Who is Salt?

Dat was de vraag die ik me inderdaad ook stelde toen ik de poster en daarna trailer zag van Salt, de nieuwe film met Angelina Jolie.

Eerst en vooral: ik ben géén Angelina-fan, absoluut niet. Ik kan haar appreciëren als actie-ster (ja, ik was weg van Mr. & Mrs Smith én ook van Wanted ; de Tomb Raider-films konden mij dan weer minder bekoren, waren desalniettemin fun), maar wanneer ze denkt dat ze ineens "serieus" moet gaan acteren, is ze me kwijt...

Daarom dacht ik dat Salt, afgaand op de trailer, in de eerste categorie van films zou vallen: lekker dingen overhoop schieten, auto's en gebouwen in de vernieling helpen en gewoon leuk van begin tot eind.



En dat was het tot op een bepaalde hoogte ook, dus op dat vlak had ik helemaal niet te klagen: er werd duchtig in het rond geschoten, Angelina mocht tientallen bad guys naar de andere wereld helpen, er waren een paar schitterende achtervolgingen per auto - een guilty pleasure voor ondergetekende - en ook het opblazen en vernielen van onroerend goed voldeed aan al mijn verwachtingen.

Het enige en grootste probleem in de film was voor mij Angelina zelf, hoe ouder ze wordt (en dat is tot nader order nog maar 35), hoe minder appetijtelijk om naar te kijken dat ze wordt: ze is graatmager, wat haar gezicht niet ten goede komt, pezig aan de armen (nooit mooi om naar te kijken bij een vrouw) en die lippen, die lijken met de jaren gewoon nog te groeien, brrr... Tenenkrullend om daar anderhalf uur op te zitten kijken, laat ik je dat meegeven.
Om dan van haar "acteerwerk" nog maar te zwijgen, het is precies allemaal routine geworden, spelvreugde is nergens te bekennen, het is allemaal op automatische piloot.

Jammer, heel jammer, want Salt is daardoor een gemiste kans geworden en zeker niet de zomerblockbuster die hij moest zijn in mijn ogen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten